3 Ocak 2017 Salı

BLOGGERLARLA ATLANTİS BUTİKEK ŞUBESİNDE KAHVALTI

Geçtiğimiz bir hafta sonu sevgili Ankara etkinlik Ayşegül'ün daveti ile  Ankaralı bloggerlar ile Atlantis Avm de yer alan BUTİKEK de Harika bir kahvaltı da buluştuk. Hoş sohbet ve leziz bir kahvaltı ile buluşunca herşey çok daha güzeldi.                  

Mekan gayet güzel dizayn edilmiş Lezzetlerin hepsi bir birinden güzel , taze ve çok çeşitliydi.
Sizlerinde bu lezzetleri tatmasını kesinlikle tavsiye ediyorum. Batıkent Atlantis Avm deki Butikek şubesine uğrayıp lezzetlerine bakmanızı tavsiye ederim.

* kahvaltı hafta içi saat 12.00'ye kadar sınırsız çayı ile çift kişi 29₺
* hafta içi saat 12.00-14.00 arasında karışık pizza, Mexican Burger veya schnitzel kola ve sınırsız çayı ile birlikte 15₺
* kestaneli hindi dolma ve orta boy pasta 180₺ evlerine 0312 255 1800 numaralı telefondan sipariş verebilirler
Tümü Atlantis şubesinde geçerlidir
   



   
   
      

22 Nisan 2016 Cuma

HAŞHAŞLI ÇÖREK


Sizlere harika bir tarifim var👍
Çocukluğumda çok sevdiğim ve annemin bir ziyarete giderken mutlaka götürdüğü bir lezzet haşhaşlı lezzetler tokatta çok yapılır. Bunlardan biri de haşhaşlı çörek mis fırın vardı oradan geçerken mutlaka alır ve ziyaret edeceğimiz yere götürürdük.
Birde Yanında çay olunca lezzet ikiye katlanırdı. 


Bazen bu tür lezzetler eskileri hatırlatıyor.
Bu da o lezzetlerden biri haşhaşlı çörek biz çok beğendik. Aşamalı olarak sizlerele paylaşacağım.


HAŞHAŞLI ÇÖREK

Malzemeler

2 su  bardağı ılık süt 
1 çay bardağı ılık su
1/2 çay bardağı sıvıyağ
125  gram eritilmiş tereyağ
1 yumurta 
1 tatlı kaşığı (silme ) tuz
1 paket instant maya
1 yemek kaşığı toz şeker
Aldığı kadar  un

İçi için;
1,5 su bardağı haşhaş ezmesi
1 çay bardağı sıvıyağ


Üzeri  için;
1 yumurta sarısı


Yapılışı;
Ilık sütü,sıvıyağı,ve yine ılık suyu, tereyağını genişçe bir kaba alın. Sıvı malzemeleri karıştırdıktan sonra kuru mayayı,tuzu, şekeri ve yumurtayı ilave edin, homojen bir karışım oluşturun.
En son unu kontrollü bir şekilde ekleyin. Yumuşak bir hamur yoğurun. 
Hamuru iki katına çıkana kadar mayalandırın.
Mayalanan hamuru 4 parçaya ayırın.


Ilk Bezeyi merdane ile büyütün arasına sürmek için haşhaş ve sıvıyağı karıştırarak haşhaşı inceltin açtığımız hamurun heryerine yayın





uzun Tarafından rulo yapıp 

4 parmak genişliğinde kesip yağlı kağıt serilmiş 26 cm çapındaki kek kalıbına dizip üzerine hafif bastırın bu şekilde tüm bezeler yapılıp kalıba dizilir. 






Üzerine yumurta sarısı sürülüp yarım saat mayalandırdıktan sonra önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirilir.


AFİYET OLSUN....









1 Nisan 2016 Cuma

EKŞİ MAYA DA GÜZEL BİR HAFTASONU




Bu haftasonunu Ankaralı blogger arkadaşlarla  yeni açılan çok güzel bir mekanda geçerdim.
Birbirinden sağlıklı Artizan ekmekler ;
Tam Buğday Ekmeği
Cevizli Tam Buğday Ekmeği
Zeytinli Tam Buğday Ekmeği
Çavdar Ekmeği
Cevizli Çavdar Ekmeği
Tam Tahıllı Çavdar Ekmeği
Karabuğday Ekmeği ( Glutensiz )
Nohut Mayalı Köy Ekmeği

Sıcak ve Soğuk Tartineler , Kahvaltılar  , Kruvasanlar ve daha birbirinden güzel Çeşitleri bulunan Ekşi Maya Restoran & Kafe vazgeçilmezim olacağı kesin diyebilirim.


Tunalı Hilmi Caddesi Güniz sokakta Divan otelinin giriş katında  bulunuyor.
Öncelikle  birbirinden güzel  arkadaşlarla sohbet eşliğinde Artizan ekmeklerini tatmamız için bizleri burada buluşturan  Ankara Etkinlik Ayşegülcüğüme ve Oburcan'a  çok teşekkür ediyorum.
Bu yazımda göreceğiniz resimler sevgili Zeynepciğimin  Larien Digital objektifinden çıkan resimlerdir.Bütün resimler  ve o güzel Yüreğini bize yansıttığın için teşekkürler Zeynepcim.:))




 Ekşimaya'ya girdiğim andan itibaren mekanın ve lezzetlerin sahibi sevgili Ecem Uyar'ın ilgisi ve pozitif enerjisi harika bir gün olacağının habercisiydi.






Ecem hanım bizler için ismimize özel kartlar ve arkasında tadına bakacağımız menünün yer aldığı üzerinde misss kokulu bir gülün bulunduğu çok şık kartlar hazırlamıştı.



İlk olarak bizlere kahve ikramı yapıldı. Tabiki tercihim cappuccino oldu. :)





Arkasından kruvasanlar geldi. Üç çeşit kruvasandan ( sade, çikolatalı,badem ezmeli ) benim tercihim badem ezmeli kruvasan oldu. Bu arada kruvasan'ın bu kadar büyük olacağını düşünmemiştim. Kruvasanla doymam diye düşünmeyin fazlasıyla doyurucu oluyor.



Lezzetlerii tatmaya başlamadan önce  sevglili Chef Ecem Uyar ekşi maya'nın hikayesini bizlere anlattı. Merakla hikayeyi dinledim ve yürekten tebrik etttim.

Sırasıyla lezzetler gelmeye başladı.
Mini Brokoli çorbası nefisti.




Ardından tartiniler gelmeye başladı.
İlk tattığım tartini Enginar kalbi ve lor.
Lezzetine bayıldım bu lezzet için mutlaka yine gideceğim.



Keçi peyniri ve karamelize armut


Füme somon ve avakado püresi harikaydı.


İsli Boşnak eti ve tane Hardal sos


Izgara tavuk ve yoğurt sos


Izgara etli ve isli çerkes peyniri


Daha sonra
Bu güne kadar burger yememişim dediğim nefis lezzetli Brioche ekmeğinde mini burgerler geldi.




Veeeeeee

Final
Sürpriz tatlılar:)))
Beyaz Mozaik Pasta tek kelime ile harikaydı. Mutlaka denemelisiniz.



Flan ilk defa tattım ve çok beğendim.


Sakızlı muhallebi


Frigo çok başarılı bir lezzetti.




Gerçekten tam bir sürpriz oldu.


Son olarak bütün bu lezzetlerin tamamen doğal ve her birinin özenle seçilerek yörelerinden getirtilmesi ve klasik lezzetlerin dışında lezzetler olması benim en çok hoşuma giden kısmıdır.
Sevgili Ecem Uyar'a herşey için çok teşekkür diyorum.Sizlerinde bu lezzetleri tatmanızı kesinlikle tavsiye ediyorum.
Ankara Etkinlik ve Oburcana teşekkürlerimi sunuyorum. Larien Dijital Zeynebe bu birbirinden güzel resimler için çok teşekkür ediyorum.



                                                                                        http://www.eksimaya.com.tr/



24 Şubat 2016 Çarşamba

İÇ PİLAVLI TAVUK DOLMA

Köy tavuğunun en lezzetli hali diyebilirim. Sizlerde bu şekilde misafirlerinize güzel bir sunumla ikram edebilirsiniz.


İÇ PİLAVLI TAVUK DOLMASI

Malzemeler;
1 tane bütün tavuk

Üzerinin sosu için;
1 yemek kaşığı yoğurt
1 yemek kaşığı salça

İç pilavı için;
2 su bardağı pirinç
1 orta boy kuru soğan
200 gr. Tavuk ciğeri
1 yemek kasığı kuş üzümü
1 yemek kaşığı dolmalık fıstık
1 çay kaşığı tarçın
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber



Yapılışı;
Öncelikle benim kullandığım tavuk köy tavuğu olduğu için 20 dk. Haşladım.
İç pilavı için bir tencereye sıvıyağ eklenir üzerine yemeklik doğranmış kuru soğan eklenip kavrulur. Tavuk ciğeri doğranıp yıkanır ve soğanın üzerine eklenir. Fıstık ve Pirinçte eklenerek kavrulmaya devam edilir en son üzüm ve baharatlarda eklenerek öncelikle iki ölçü suya bir ölçü su ilave edilip pişirilir. Haşlanan tavuğun içine çok dolmayacak şekilde yarı pişirilmiş pilav doldurulur.
Kalan pilava tekrar su ilave edilerek tamamen pişirilir.
Doldurduğunuz tavuğun arka kısmı yorgan ipi ile dikilir.
Tavuğun üzeri için yoğurt ve salça karıştırılarak fırça yardımı ile  üzerine sürülür.
Fırın poşetine 1 tatlı kaşığı un dökülüp poşetin iç kısmı tamamen unlanır ve unun fazlası çıkarılır.
İçi doldurulup soslanan tavuk poşete yerleştirilip ağzı kapatılır ve üzeri kürdan yardımı ile bir kaç delik açılıp önceden ısıtılmış 200 derece fırında yaklaşık 1,5 - 2 saat pişirilir.





25 Ocak 2016 Pazartesi

ERİKLİ TURTA

Tokattan herkese selamlar...
Kış mevsiminde en çok yaptığım lezzetlerden birisi de turtadır. Özelliklede kutu meyvelerle lezzeti çok daha güzel oluyor.
Ben bu defa erik kurusu ile yaptım. İstediğiniz cinste Çekirdeksiz bir erik kurusu kullanabilirsiniz.
Erik yerine elma , incir kurusu ve vişne ile de lezzetli bir turta elde edebilirsiniz. 

 ERİKLİ TURTA 

Hamuru için;

 150 gr. Tereyağı
 1 çay bardağı sıvıyağ
 1 çay bardağı yoğurt
 1,5 çay bardağı pudra şekeri 
 1 yumurta
 3- 3,5 su bardağı un
 1 pk. Kabartma tozu
 1 pk. Vanilin

İç harcı için; 

Kırmızı erik kurusu
1 çay bardağı tozşeker
1 çay bardağı su
1 çay bardağı çekilmiş ceviz



Öncelikle iç harcı için Çekirdeksiz kuru erik şeker ve su ilavesi ile yumuşayana kadar kaynatılır.
Yaklaşık 10-15 dk. Erikler yumuşayınca üzerine dövülmüş ceviz eklenip karıştırılır ve soğumaya bırakılır.





Hamuru için tüm malzemeler karıştırılarak Güzelce yoğurulur. Yumuşak bir hamur elde edilir. 15 dk. Dinlendirilir. Daha sonra bu hamurun 3'de 1'i ayrılıp buzluğa koyulup 15 dk. Sertleşmesi beklenir.
Diğer hamur yağlı kağıt serilmiş bir kelepçeli kalıba yayılıp çatalla bir kaç yerinden delinir.


Sonra erikli harç üzerine yayılır. 


Buzlukta sertleşen hamuru rende ile rendelenerek eriklerin üzerleri kaplanır.


Tüm hamur rendelenerek bitirilir.
Önceden ısıtılmış 165 derece fırında 
Üzerleri kızarana kadar pişirilir.
Fırından çıkartıp soğuduktan sonra üzerine pudra şekeri elenerek dilimlenip servis edilir.
AFİYET OLSUN...








27 Aralık 2015 Pazar

ISPANAKLI MİNİK PASTACIKLAR

Sizlere harika bir tarifim var. Özellikle de çocukların çok seveceği yumuşacık kek arasında krema kısaca iki dilim arası bir lezzet kızlarım süt dilimine çok benzettiler. Onlar söyleyince gerçekten bende benzediğini fark ettim. Bu yumuşacık keki her şekilde sunabilirsiniz. Ben bu defa minik porsiyonlar şekilde yapmayı tercih ettim.



ISPANAKLI MİNİK PASTACIKLAR 

Malzemeler;

3 yumurta
3 Türk kahve fincanı toz şeker
1 su bardağı ıspanak püresi
4 kahve fincanı un
Yarım pk. kabartma tozu
1 pk. Vanilya 

Arası için;
1 su bardağı soğuk süt
1 poşet krem şanti




Yapılışı;
Öncelikle yaklaşık bir bağ ıspanağın Yaprakları yıkanıp 1 su bardağı su ile yumuşayana kadar haşlanır ve süzülür. Süzdüğümüz sudan bir Türk kahve fincanı suyu ilave ederek rondoda püre haline getirelim.
Yumurta ve şekeri Mikserle beyazlayana kadar çırpalım. İçine ıspanak püresini ve kuru malzemeleri eleyerek ilave edelim. Çok koyu olmayan bir kek harcı elde edeceğiz.
Yağlı kağıt serilmiş bir fırın tepsisine ince bir şekilde yayalım. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 10 dk. Pişirelim.
Arası için süt ve krem şantiyi çırpalım.( ben Dr. Oetker'in kaymak tadında şantisini kullandım.) Fırından çıkan kekimiz soğuyunca küçük Eşit karelere bölelim. Sıkma torbasına koyduğumuz krem şantiyi arasına sıkıp üzerini kekle kapatalım. Ve İstediğim şekilde süsleyip servis edebilirsiniz.
AFİYET OLSUN.